Annonsmodellen är död & CV-databaser är utdaterade – därför behövs Digital Headhunting

De flesta bolag upplever att det är svårt att rekrytera trots att det finns över 5000 rekryteringsbolag i Sverige. En oroväckande stor andel av de som använt rekryteringstjänster någon gång har dessutom varit missnöjda. Vad beror det på?

Anledningen till att många är missnöjda med tidigare rekryteringstjänster är att branschen i stort lider av ett systemfel.

  • Annonser fungerar inte
  • CV–databaser är irrelevanta

 

Endast 1 av 5 söker aktivt på annonser

Endast 20% av alla potentiella kandidater till en roll är aktiva, det betyder att bara 1 på 5 kommer att söka på en jobbannons – och det är givet att man lyckas nå alla 5 potentiella kandidater med annonsen. De andra 4? De är passiva kandidater vilket betyder att de inte aktivt söker jobb även om de kan tänka sig att byta. Sannolikheten är väldigt hög att den bästa kandidaten finns i de 4 av 5 som inte nås med annonser – de nås med Digital Headhunting.

 

Digitalisering av rekrytering

Majoriteten av de stora rekryteringsbolag som finns idag startades för mer än 10 år sedan, en tid då man kunde stoltsera med stora CV-databaser och job-boards med trafik. Idag ser det helt annorlunda ut – CV-databaser är irrelevanta då allt finns, och dessutom uppdateras, online. Det finns ett överflöd av platsannonser, och ingen vill läsa dem.

Det är här Workvi kommer in – med fullt fokus på Digital Headhunting kan vi nå 100% av alla potentiella kandidater, både passiva och aktiva. Vi har byggt våra processer från grunden utformade efter Digital Headhunting, med fokus på att digitalisera varje steg på vägen och minimera alla steg som står i vägen för den perfekta kund- och kandidatupplevelsen – vi kallar metoden för Digital Headhunting.

 

Lika lätt som 1, 2, 3.

Vi har designat hela vår tjänst kring snabbhet och effektivitet i kombination med ett outtröttlig fokus på kvalitet. Glöm diffusa 10-stegsprocesser, vi har kokat ner vår tjänst till det viktigaste för våra kunder – att ni snabbt får träffa den mest kvalificerade kandidaten för just ert behov.
1

Beskriv ert behov

Vi kalibrerar tillsammans med er en omfattande kravprofil på er ideala kandidat.

2

Få tillgång till toppkandidater

Vi headhuntar och screenar kandidater som ni löpande får tillgång till på vår digitala plattform.

3

Träffa och välj

När ni vill gå vidare i processen med en kandidat bjuder ni enkelt in till nästa steg – intervju hos er – och bokar den smidigt i plattformen.

“Enkelt, snabbt och effektivt. Både för arbetsgivare och kandidater.”

Hong Zhu, Partner

Capacity Management Int.

“Lyhördhet i kombination med brett urval gör att vi är mycket nöjda med Workvi.”

Fredrik Davéus, Managing Director

Kidbrooke Advisory

Vägen till er nästa kollega behöver inte vara krånglig

Med Workvi blir en rekryteringsprocess enklare, lätt-tillgänglig och mer transparent både för företag och kandidater.

Kontakta oss

Danderydsgatan 18,
114 26, Stockholm

info@workvi.com

010 188 99 89

Referensuppdrag

Silver

CMI

Kidbrooke

©2018 Workvi AB

All trademarks, logos and brands are property of their respective owners. All company, product and service names used in this website are for identification purposes only.